Bősárkány Nagyközség Önkormányzat

BERUHÁZÁSOK - PÁLYÁZATOK

Új bölcsöde építése Bősárkány községben

 

Kedvezményezett neve: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9167 Bősárkány, Kossuth Lajos utca 1.

Pályázati konstrukció
: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Projekt címe
: Új bölcsőde építése Bősárkány településen

Projekt azonosítószám
: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00040

Elnyert támogatás
: 160 613 211,-Ft

Támogatás intenzitása
: 100%

Finanszírozó alap
: ERFA

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja
: 2019.09.30.

A projekt befejezésének határideje
: 2022.09.30.


Projekt célja és tartalma:

Bősárkány Nagyközség Önkormányzataként teljesítjük jogszabályi kötelezettségünket, és éltünk a pályázat adta lehetőséggel, hogy megadjuk a legkisebb bősárkányiaknak a megfelelő szociális ellátást, és a szülők a továbbiakban ne legyenek korlátozva munkavállalás terén amiatt, hogy nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét. Erre a 2x7 fő gondozására alkalmas mini bölcsőde tökéletes megoldást nyújt.

A mini bölcsőde tervezett helyén egy használaton kívüli önkormányzati épület áll jelenleg, mely azonban elhelyezkedése, adottságai révén tökéletes helyszíne a leendő mini bölcsődének. Az új minibölcsőde épületében kialakításra kerül két csoportszoba, két átadóval és egy gyermekmosdóval; egy iroda, egy egyéni fejlesztőszoba; egy tálaló-melegítőkonyha, valamint ezek kiszolgáló helyiségei a jogszabályi előírások figyelembe vételével. A csoportszobák méretének megfelelően összesen 14 fő bölcsődés gyermek befogadására alkalmas az épület (3fő/m2-rel számolva). Az akadálymentességet biztosítjuk a projektben. Az udvaron korszerű játszóudvar létesül: mozgásfejlesztő eszközökkel, játékokkal. A pályázat keretében tervezünk eszközbeszerzést is, melyek a minibölcsőde udvarának kialakításához, a csoportszobához, új épületben kialakítandó új funkciójú helyiségekhez, irodához szükségesek. Az épület igazodik az utcában kialakult állapothoz és a szabályozási tervben előírtakhoz.

A telek közművel való ellátása biztosított. A helyiségeket könnyen tisztítható és fertőtleníthető, csúszásmentes burkolattal fogjuk ellátni, a falsarkokat élvédelemmel, valamint mosható lábazattal készítjük el. Az épülethez szükséges gépkocsik tárolása saját telken kialakított parkolóban történik. Az alkalmazott anyagok és szerkezetek korszerű anyagok és szerkezetek. A külső megjelenés és kialakítás igazodik az utcában kialakult állapothoz, településképhez. A tervezett kialakítás révén az épületben a kétcsoportos mini bölcsődében nevelhető, gondozható gyermekek számára vonatkozó előírásokat tartalmazó 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet és MSZE 24210-1:2012 építészeti szabványban által előírt összes feltétel teljesül, valamint a szükséges funkcionális helyiségek kialakításra kerülnek így. A legfontosabb célja a projektnek, hogy létrejöjjön egy olyan intézmény, amely lehetőséget ad a kisgyermekek napközbeni elhelyezésére.

A bősárkányi szülőknek eddig semmilyen módjuk nem volt arra, hogy visszamenjenek dolgozni, ha nem tudták családtagra, nagymamára bízni a család legkisebb tagját. A fő cél tehát a mini bölcsőde létrehozása annak érdekében, hogy a szülők ismét munkát vállalhassanak. Ehhez szorosan hozzá tartoznak az ide vezető részcélok, mint például a minőségi szolgáltatás nyújtása többek között az új építéssel, az esélyegyenlőség megteremtése, a kicsik számára az egészséges környezet kialakítása, és egy fenntartható szolgáltatás kialakítása, valamint az önkormányzat jogszabályi kötelezettségének teljesítése. A mini bölcsőde egy hosszú évek óta fennálló problémára jelent megoldást, mivel Bősárkányban eddig semmilyen napközbeni elhelyezési lehetőség nem volt a 3 év alattiak számára. Az új mini bölcsődében egészséges környezetben fejlődhetnek a kicsik, és a szülőknek sem kell aggódniuk, mert biztonságos helyen lesz a gyermek, amíg dolgoznak.

Célunk, hogy megépíthessünk egy hosszú távon fenntartható, minőségi szolgáltatást nyújtó kétcsoportos mini bölcsődét, amelyhez minden bősárkányi család egyenlő módon hozzáférhet.

 

_______________

További pályázatok

 

 
 
 
Concept, design and code by Sárkány 2005