Látogatóink száma: free hit counters

Kedves Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm Önt Bõsárkány vendégszeretõ lakossága és az Önkormányzat nevében Bõsárkány nagyközség honlapján.

Kérem, ismerje meg településünket e virtuális látogatás segítségével, s ha a látottak felkeltették érdeklõdését, jöjjön el hozzánk családjával, barátaival, hogy a valóságban is átélhessék mindazt a szépet és jót, amely Bõsárkányban várja az idelátogatókat.


Szalay Imre
Polgármester


FRISS HÍREK - AKTUALITÁSOK


2018. október 15.

TÁJÉKOZTATÁS
 

az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetési eljárása bírság nélküli kérelmezési határidejének meghosszabbításáról

Tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy az Országgyűlés a december 12.-i ülésén elfogadta az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvényt, mely módosítja a vízgazdálkodásról szóló törvény engedély nélkül vagy attól eltérően fúrt vagy ásott kutakra a fennmaradási (és üzemeltetési) engedély kérelmek vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül történő benyújthatóságának határidejét is:

2018. december 31-ről, 2020. december 31-re.

Az elfogadott módosítás, 2019. január 1.-jén lépett hatályba. 

2018. október 15.

TÁJÉKOZTATÓ
AZ ENGEDÉLY NÉLKÜL LÉTESÍTETT KUTAK VÍZJOGI FENNMARADÁSI ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁRÓL

A hatályos jogszabályok értelmében a kutak megépítéséhez, átalakításához, üzemeltetéséhez és megszüntetéséhez vízjogi engedély szükséges. Ha a kút vízjogi engedély nélkül került megépítésre, vagy attól eltérően került megvalósításra, fennmaradási engedélyt kell kérni.Amennyiben a hatóság a fennmaradási engedélyt utólag megadja, egyidejűleg a vízgazdálkodási bírság megfizetését kell előírni.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény értelmében a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól mentesülhet a létesítő, ha - a 2018. január 1. előtt engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítménre - a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

 
2018. augusztus 28.

FELHÍVÁS!

Bősárkány Nagyközség Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályaihoz tartozik embertársaink, szomszédaink magánéletének, pihenési idejének tiszteletben tartása, hiszen csak azt várhatjuk el mi is másoktól, amit saját magunk is betartunk.
Folyamatos probléma a településen végzett, fokozott zajjal járó tevékenységek, különösen a fűnyírás, építkezési és egyéb „hangos” tevékenységek nem megfelelő végzése. Ezekere bizonyos időközönként minden háztartásban szükség van, viszont zavarhatják a környező lakosságot, szomszédokat.

A békés együttélés érdekében kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fokozott zajjal járó (fűnyírás, építési, favágási, illetve egyéb hasonló) ház körüli teendőket lehetőség szerint kizárólag hétfőtől-péntekig 8-19 óra között, valamint szombaton 9-19 óra között végezzék. Vasárnap és az egyéb időszakokban az ilyen jellegű munkák végzése nem megengedett!

A nézeteltérések elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a rendkívüli, hosszabb ideig tartó (nagyobb építkezések, tűzifa feldolgozása stb.) tevékenységek előtt a közvetlen szomszédokat szíveskedjenek előzetesen értesíteni annak érdekében, hogy a munkálatok tartamára megfelelően fel tudjanak készülni.


BERUHÁZÁSOK

2018. április 31.

KÖZLEMÉNY AZ ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal
Jegyzőjének felhívása az óvodai beiratkozás időpontjáról

Értesítem a település lakosságát, hogy a Bősárkányi Tündérfátyol Óvodába a beiratkozás időpontja:
2018. április 16 – 20-ig    800 – 1600 óráig

A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek

  • születési anyakönyvi kivonatát,
  • lakcímkártyáját,
  • TAJ-kártyáját.
 

 

 
Concept, design and code by Sárkány © 2005